menu

MTB Kids Series Waanrode

15 mei 2015

Per uitzondering mochten de Kids door de week aan de slag tijdens de 5de manche van de NODRUGS MTB Kids Series in Waanrode. In de dikke banden races waren Feye Hijts en Mose Lein in de’ Dikke Banden’ het eerst aan de meet.

MTBlily.be bracht verslag uit van de licentiehouders:

 

Ryan Laenen bevestigde en reed het C-Bear team nog maar eens naar de zege bij de U9 jarigen. Met brio verdedigde de jonge Limburger zijn leiderstrui.

Lucas Goux , de Waalse biker van de Blancs Gilets eindigde op 2 voor Sebbe Wijckmans van BMX Westel en Bo Schepers maakte haar favorietenrol bij de meisjes waar .

Ook Ferre Urkens ging op zijn vertrouwde elan verder en won de reeks der U11 jarigen. Yordi Corsus werd tweede voor Tom Vuylsteke en Zander Tielens.

In Waanrode zette Daan Depuydt zijn zegetocht verder en toonde zich nog maar eens ongenaakbaar in de reeks U13. Depuyt (Trek Bioracer) was de beste van de 47 deelnemers en ging deze keer Mauro Delmé en de Nederlander Dries Moelker vooraf

Ik vond het een fijn, maar zwaar parcours.” zegt Daan Depuydt. ” Op en neer tussen de fruitplantages. Heel tof ook voor de supporters omdat ze de renners vaak konden zien. Bij de start was ik goed weg en ik heb gewonnen met een zeer ruime voorsprong van 1.50 min op Mauro Delme , die mooi tweede werd. Voor volgende week wordt het kiezen tussen Hamme en La Reid.” aldus de jonge leider in het klassement U13.

Opnieuw feest voor Dante Coremans. De Kalas biker klopte op eigen Vlaams Brabantse bodem zijn teamgenoot Lukas Malezsewski en de Limburgse kampioen Quinten Vanwetswinkel.

Terug naar vorige pagina