menu

Nieuwe ‘NODRUGS YOUTH SERIES’ zorgt voor extra jeugdwedstrijden

27 januari 2015

Naar aanleiding van verschillende gesprekken tussen rijders, ouders en organisatoren van mountainbike wedstrijden, komt Bart Langmans, voorzitter MTB WBV, met een nieuwe formule voor de dag die als doel heeft meer wedstrijden aan te bieden voor de Nieuwelingen, Juniors en Dames Jeugd in Vlaanderen.

Bart Langmans vertelt: “Op een bepaalde wedstrijd kwam één van de ouders naar mij en vroeg ‘Waarom zijn dochter nog MTB zou rijden als er maar 4 wedstrijden zijn’. Dit stemde mij tot nadenken want het was wel een feit. Het eerste voorstel was om deze categorieën een invulling te geven in de Kids zonder hen daarin vast te klikken zodat zij ook nog andere wedstrijden daarbuiten konden rijden. Samen met de jeugdcoach Maarten Gybels, NODRUGS sportswear CEO Stefan Van Ouytsel en de leden van de Vlaamse Commissie MTB, bestaande uit de provinciale voorzitters, Peter Verhoeven, Johan Beliën en Robert Glorieux hebben we een extra opening gecreëerd binnen de Open wedstrijden.”

Vanaf 2015 kan een organisator van de MTB Kids Series of een organisator van een open wedstrijd de jeugdcategorieën een invulling geven in zijn programma zonder hiervoor een extra organisatievergunning te moeten aanvragen. Er wordt voorlopig geen prijzenbarema uitbetaald, de laureaten zullen uitgenodigd worden op de gala avond van de Kids. Daar zal een trui overhandigd worden alsook verschillende naturaprijzen.

Organisatoren kunnen enkel een Youth Series wedstrijd organiseren in een weekend dat er geen Flanders Series worden ingericht.
In 2015 staan er voorlopig 4 extra wedstrijden op de kalender voor de Vlaamse mountainbikejeugd, als men daarbij de 7 wedstrijden voegt voor de Flanders XCO Series komt de teller op 11 wedstrijden te staan.

“Wij denken hiervoor voorlopig een antwoord gevonden te hebben op de bezorgdheid van renners en ouders om extra wedstrijden te creëren voor deze categorieën”, aldus Bart Langmans.

Terug naar vorige pagina