menu

MTB Kids Series Kortenberg

13 augustus 2015

Op een mooi parcours waren enkele spannende wedstrijden en vooral veel mooie duels te zien. Bij de niet vergunninghouders kwamen 29 jongeren kennis maken met de MTB discipline. Hierbij ook enkele nieuwe kinderen uit de buurt. Voor de 4 wedstrijden bij de vergunninghouders kwamen in totaal 141 jongeren naar de bossen Van Prins de Mérode.

In de reeks U9 trok C Bear biker Ryan Laenen het laken naar zich toe en verstevigde nog maar eens zijn leiderspositie. De jonge Limburger versloeg Jasper Ferket( Waasland MTB) en Lucas Gaux ( Blanc Gilets) .
Deze keer moest Bo Schepers vrede nemen met de tweede plaats bij de meisjes U9 en de zege aan de Nederlandse kampioene Mae Cabaca laten.

Met haar 3 de plaats algemeen, wist Cabaca een heel deel jongens achter zich te laten en haalde haar 2 de zege in evenveel deelnames. Fien Saesen ( OMC Opoeteren ) was goed voor de 3 de podiumplaats.
In de reeks U11 ging de overwinning naar Ferre Urkens. Hij kon in Kortenberg Tom Vuylsteke en Mike Steenbergen achter zich houden.

Tegen Daan Depuydt ( Trek Bioracer) was ook in Vlaams Brabant geen kruid gewassen. De Limburgse kampioen uit Maasmechelen versloeg Mauro Delmé en Sid Berghmans in de reeks U13.
Vandaag was was het voor Lukas Malezsewski een thuiswedstrijd en derhalve waren er veel supporters op post. Hij werd 2 de achter zijn ploegmaat Dante Coremans( Kalas) ; Kwinten Vanwetswinkel , de Limburgse kampioen vervolledigde het podium in de U15 categorie. ” Het scheelde niet veel vandaag. Spijtig dat mijn ketting er 3 keer af viel , maar dat kan gebeuren. Verder ook een aantal lessen geleerd over het wedstrijdverloop , die ik zeker ga meenemen naar de volgende wedstrijd!” aldus Malezsewski.

De organiserende club (MTB club VANO MOBIL) zorgde voor een puike organisatie waar elke deelnemer een flink gevulde goodie-bag mocht ontvangen. Met hun herkenbare rode T-shirt/polo maakten de medewerkers (en vooral het groot aantal) de meest zichtbare groep van de dag: geslaagd!

Bekijk alle uitslagen op de uitslagenpagina

Tekst: Lily Wendelen en André Coppers

Terug naar vorige pagina