menu

Joris Massaer pakt thuiszege in opener Flanders XCO Series te Pepingen

29 maart 2015

De organisatoren hadden dit jaar geen geluk met het weer. Op zaterdag viel het weer nog mee tijdens de MTB Kids Series, op zondag kregen de bikers de volle lading tijdens de opener van de Flanders XCO Series.

MTBlily.be bracht verslag uit van deze indrukwekkende seizoensopener:

De Flanders XCO Series startte in het Pajottenland op een typische, pittig rondje met veel modder. Maar aan de deelnemerslijsten te zien, lieten weinigen zich ontmoedigen.

In de Funklasse B zegevierde Kenny Algaerts terwijl Jeroen Van de Vijver (Vanomobil) zijn dipje van Thieusies te boven was en in een spannende nek aan nek race zijn ploegmaat Michiel Bonneux klopte. Ben Pauwels (Klein Brabant) vervolledigde het podium en verwees Wim Mertens naar de vierde plaats.

Owen Valcke (Trek BioRacer) domineerde bij de Nieuwelingen en ging Arno Debeir en Arno Van Duyse vooraf. Broer Bruno Van Duyse was goed voor de 4 de plaats van de 33 starters.

”Het was een vettig boeltje. Ik was van in de start weg met Arno Debeir en heb in de laatste ronde versneld en zo met een 5 a 10 sec voorsprong gewonnen. Volgende week start ik in Benelex Cup in Nieuwkuijk , ik weet niet echt wat het daar gaat worden, maar ik mik wel op de top 5.” aldus Owen Valcke.

Dat Aimee Schoe in vorm is , bewees ze vorige week in de Wallonia Cup. Dit keer won de Nederlandse het bij de Dames Jeugd voor Lise Van Wunsel ( Vanomobil) en Lotte van Thillo ( Intrasys Nodrugs Dreamtream)

Bij de dames maakte Joyce Vanderbeken indruk. ”Wat het voorbije seizoen niet wilde lukken, lukt nu direct bij mijn eerste poging. Winst in de Flanders Cup te Pepingen!” zegt de dame uit Zwevegem .
Petra Mermans verscheen omwille van een spierverrekking met een bang hartje aan de start van de 1 ste Flanders XCO Series. ”De bedoeling was om van start te gaan en om toch nog wat puntjes te kunnen pakken, zodat ik mijn Vlaams Kampioenen truitje niet zomaar uit handen moet geven. Wonder boven wonder ging het zeer goed, ik heb lang gestreden voor de overwinning maar werd met een zeer kleine achterstand 2 de, iets wat ik niet had verwacht! Hopelijk heb ik morgen niet te veel last van mijn uitspattingen van vandaag”, aldus de dame van het Vanomobil team.
Alicia Franck ( Bike 7 ) bevestigde ondanks een slippertje in de 2 de ronden, opnieuw met een 3 de plaats. Inne Bertels en Nele Van Maldghem vervolledigden de top 5 bij de vrouwen.
Bij de Masters 2 wist Kurt Tempst ( Bike Inn) andermaal te overtuigen. Dit keer hield hij Geoffry Maes , die na een lange periode van inactiviteit zijn wederoptreden maakte en Peter Douha ( Vanomobil) af. Ronny Geerts viel met zijn 4 de plaats naast het podium.
Goeman Scott biker Niels Dervaux zette zijn zegetocht bij de juniores verder en won na Thieusies ook Pepingen. Opnieuw wist Stijn Siemons een 2 de plaats voor RS Bikes uit de modder te slepen . Voor het Granville factory team haalde Thor Geluykens de derde plaats binnen. Geluykens verwees zijn teamgenoot Emile Verhulst naar de vierde plaats bij de Juniores.

Bij de Eliten tenslotte, imponeerde gastheer Joris Massaer (Team8s). Met een vijfde plaats algemeen wist Jochen De Vocht de zege bij de Beloften naar zich toe te trekken.

Foto: Danny Zelck

Terug naar vorige pagina