menu

Geen verrassingen in Zelem

9 maart 2014

In Zelem kregen de jongste bikers een technisch en bochtig parcours onder de wielen geschoven. Een leuke afwisseling ten opzichte van het snellere parcours in Dessel dus, maar dat verhinderde niet dat nagenoeg dezelfde namen met de overwinning gingen lopen.

Net geen 200 starters vandaag, waarvan 30 deelnemers aan de Dikke Banden races. Enkel bij de meisjes onder 15 gooide de Nederlandse Zoë Mulder de uitslag om. De Nederlandse werd onlangs nog nationaal jeugdkampioen veldrijden bij de meisjes, en staat alweer scherp aan de start. Onze Belgische meisjes zijn gewaarschuwd.

Lees hier het verslag van mountainbike.be

In vergelijking met de openingsmanche in Dessel veranderde er amper iets in de voorste gelederen. Zo namen bij de jongens dezelfde namen als een week eerder op het hoogste schavot plaats.

Zander Tielens zorgde opnieuw voor een bisnummer en ging net als pa Jimmy eerder op de dage met de zege aan de haal bij de U9. Met Tibe Jaenen en Siebe De Backer was het podium identiek aan dat van Dessel. Ook bij de meisjes was dit met Maxime Destaercke, Marthe Daems en Zita Broeckx het geval.

Briek Bertels vierde bij de U11 zijn tweede van het seizoen. Yentl Seynave en Vlad Van Mechelen vergezelden hem op het podium. Jade Hilven zegevierde net als vorige week in Dessel en kreeg opnieuw het gezelschap van Chloë Van den Eede en Annalisa Jacquemin.

Op Dante Coremans stond geen maat bij de U13. Rhune Clynen en Daan Depuydt waren goed voor een respectieve tweede en derde plaats. De Nederlandse Shirin van Anrooij zegevierde na Dessel nu ook in Zelem en ging Sterre Vervloet en Amber Slegers vooraf.

Matisse Jacquemin tot slot was oppermachtig bij de U15. Hij rekende af met de Nederlander Tim Van Dijke, terwijl Lloyd Sprangers als derde mee het podium op mocht. Oranje boven bij de meisjes met Zoë Mulder die de hoogste podiumtrede bezette. Rune Debremaeker en Tess Van Loy finishten respectievelijk als tweede en derde.

Uitslagen en foto’s

Bekijk hier alle officiële uitslagen >

Bekijk de foto’s van Danny Zelck op Facebook >

Bekijk de foto’s van OMC vzw op Facebook >

Terug naar vorige pagina