menu

Foto’s MTB Kids Series Waanrode

19 mei 2015

André Coppers, voorzitter MTB-BMX van de Vlaams-Brabantse afdeling van WBV, bezorgde ons nog enkele sfeerbeelden van de wedstrijden van afgelopen weekend, inclusief een kort verslagje:

De gemeente Kortenaken draagt de wielersport warm in het hart. Naast de wegwedstrijden is ook de MTB sport er een vaste waarde. Voor de 8° keer verleende de Sportraad van de gemeente haar medewerking voor de ontvangst van een Dikke Banden Race en de eraan verbonden Kids Serie. Buiten deze wedstrijden werd dit jaar eveneens een Youth Serie en open wedstrijd toegevoegd aan het programma.

Het goedgevulde dagprogramma bestond uit 8 verschillende wedstrijden en er werden niet minder dan 17 uitslagen opgemaakt over de verscheidene categorieën.
De dag begon met de open wedstrijd waarvoor 64 renners kwamen opdagen. Winnaar werd Verschueren Bart.
Vervolgens kwamen 31 niet vergunninghouders kennis maken met de wielersport via de Dikke Banden Race in 3 verschillende leeftijdscategorieën.
De wedstrijden in het kader van de Kids Serie zijn ondertussen de hoofdwedstrijden geworden. In de 4 leeftijdscategorieën waren in totaal 148 deelnemers.
In totaal dus 243 deelnemers die telkens op een aan de leeftijd aangepast parcours (5 verschillende omlopen) zich konden uitleven op de Hagelandse Rijnrode heuvel. Het parcours is zodanig fysiek veeleisend dat het in de Kids Serie aanzien wordt als één der zwaardere wedstrijden. Maar net dat zoeken de jonge mountainbikers: lekker knallen zonder tactische overwegingen, zonder raadgevingen van derden, een strijd met anderen maar vooral met zichzelf en na de aankomst iedereen winnaar!
Proficiat voor alle deelnemers , dank aan alle medewerkers (Fit @ Move Kortenaken, Wielerbond Vlaanderen, commissarissen, Sportdienst Kortenaken, Hagelandse MTB club, Voetbalclub Waanrode en andere vrijwilligers) en aan de landeigenaars.

 

 

Terug naar vorige pagina