menu

Dessel succesvolle opener NODRUGS MTB Kids Challenge

2 maart 2014

Onder een stralend lentezonnetje werkten de kids vandaag hun eerste wedstrijd af in Dessel. Ruim 200 kids tekenden present voor de opener van de NODRUGS MTB Kids Challenge.

De gastclub, BMX 2000, legt traditiegetrouw de lat hoog voor de volgende manches van de Kids Challenge. Frank Smets en zijn team deden hun naam alle eer aan want ook deze openingsmanche van de NODRUGS MTB Kids Challenge werd meteen een groot succes.

Mountainbike.be bracht verslag uit van de wedstrijden bij de vergunninghouders:

Bij de U9 zorgde Zander Tielens voor een bisnummer. ’s Ochtends zegevierde zijn pa reeds in de open wedstrijd, in de namiddag deed Zanderj hem dit na. De jonge Tielens haalde het afgetekend voor Tibe Jaenen en Siebe De Backer. Maxime Destaercke hield de eer van het organiserende BMX 2000 hoog door bij de meisjes op het hoogste schavot plaats te nemen. Teamgenote Marthe Daems en Zita Broeckx namen eveneens op het podium plaats.

Briek Bertels ging bij de U11 Yentl Seynave en Yordi Corsus vooraf. Jade Hilven voegde bij de meisjes een zoveelste zege aan haar palmares toe. Zij rekende af met Chloë Van den Eede en Annalisa Jacquemin. Laïs Berghmans finishte net naast het podium.

Dante Coremans trok de lijn van 2013 gewoon door en nam als vanouds op het hoogste schavot plaats in de U13-categorie. Rhune Clynen en Sid Berghmans vergezelden hem op het podium. De Nederlandse Shirin van Anrooij zegevierde bij de meisjes, voor Sterre Vervloet en Ines Van de Paar.

Bij de oudste aspiranten tot slot trok Matisse Jacquemin het laken naar zich toe. Michiel Cryns en Jonas Wellens finishten op een respectieve tweede en derde plaats. Met Tess Van Loy, Rune Debremaeker en Tessa Zwaenepoel sierden drie vertrouwde namen het podium bij de meisjes.

Bekijk hier alle officiële uitslagen >

Geslaagd voorprogramma

Als ochtendprogramma koos BMX Dessel voor een Open MTB race voor vergunninghouders en niet-vergunninghouders. Een succes, zo getuigden de 100 deelnemers bij de -40 jarigen en 65 deelnemers bij de +40 jarigen.

Bij de eerste categorie ging Jimmy Tielens van team C-Bear, vader van de latere winnaar bij de boys U9, met de zegebloemen lopen voor Davy Huygens (Bike Inn) en Gerrit Delfosse (Intrasys MTB Dreamteam).

Bij de +40-jarigen haalde Gert Cools het voor Ronny Geerts en Ronny Vandael.

Terug naar vorige pagina